lördag 8 januari 2011

Pastà la Lindström


Ibland får man för sig att prova något nytt. Stugan känns liksom för trång och man måste ut och uppleva något annat. Om man i ett sådant metaforiskt sammanhang befinner sig på kokkonstens vida oceaner, så lägger man till vid en exotisk hamn och ger sig ut på upptäcksresa dit där kartan ännu är en vit fläck.


Nåja, jag ska inte överdriva. I själva verket är det hela ganska enkelt. Det rör sig om en variant på Biff à la Lindström. Men istället för att göra biffar, rullade jag köttbullar av smeten. Ingredienserna var desamma, med smaksättning av kapris, rödbetor och inlagd gurka. Efter stekningen fick köttbullarna puttra i grädde en stund, det blev en mother of a hell till sås. Och istället för potatis så kokade jag pasta till.

Vad ska man säga? Pastà la Lindström är nu en modern klassiker i vårt hem. Det blev så gott så att det kn***ar i munnen. Som det heter. Nästa steg är att göra köttfärssås med samma ingredienser. Jag får be att återkomma med ett smakomdöme när det sker. Om inte läsekretsen vågar sig på det först...?





1 kommentar:

  1. Som köttfärssås var det "devine"! En riktig killer!

    SvaraRadera