måndag 12 juli 2010

Dagens lunch



Det finns tillfällen då man är hänvisad till att kombinera ihop de allra egendomligaste födoämnen, bara på grund av att kylskåpet nästan är tomt. Om man har tur, kan det då gnistra till på den gastronomiska stjärnhimlen, och en ny stjärna tänds. Hur många gånger genom mänsklighetens historia har inte nöden tvingat fram innovationer och geniala lösningar?


Det var hett i helgen. Jag satt med frugan under ett skuggande solsegel på altanen och åt lunch. Maten var en kombination av rester från de senaste dagarna. Under viss möda hade jag lyckats knåpa ihop en mättande och kreativ lunchtallrik bestående av: Isterband, pizzasallad och en skiva kavring med kaviar och skivat kokt ägg. Som måltidsdryck: Apelsinjuice och kaffe.



Det gnistrade inte till på den gastronomiska himlen den dagen. Möjligtvis blev jag däremot upphov till ett nytt svart hål. I morgon ska jag åka och storhandla mat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar