lördag 26 juni 2010

En midsommarnattsdröm

Det var som en fest från förra sekelskiftet. Konstnärer, intellektuella, poeter och musiker hade samlats i en brokig skara för att fira årets ljusaste dygn. Det var midsommar och underbart sommarväder.


Det var ett perfekt upplägg för en midsommarfest. Sill, ost, potatis och snaps. Runt bordet hade människor från den yppersta kultureliten i Sverige år 2010 samlats för att fira tillsammans. Samtalen flödade, liksom spriten. Gamla kära anekdoter som alla hört förut avlöstes av sånger och oväntade händelser. Någon fick ett infall att baka en jordgubbstårta. Det blev sedan sång och dans till gitarr och dragharmonika. Det kändes väldigt svensk. Det fanns några utländska gäster med på festen, och de blev nogsamt instruerade i "små grodornas" intrikata rörelseschema och underliggande symbolik.

Dagen blev till eftermiddag. Lekar och förnöjsamheter tilltog i intensitet. Festdeltagarna hade förvandlats till en bedårande skara människor som levde ut sina innersta fantasier om hur en svensk midsommar bör avfiras utan en tanke morgondagens bestyr.

Eftermiddagen blev till kväll, och åter slog man sig ner för att äta och dricka gott. Älgen var det djur som efter att ha blivit grillat blev utsatt för tändernas våldsamma attacker. Efter denna gastronomiska vansinnesresa följde mer sång och dans. Någon hade via resor i utlandet fått i ägo en vattenpipa, som användes nyfiket av många. Andra föredrog vanliga snuggor. Kvällen avslutades, som så många andra kvällar, med dans i verkstaden. En fulländad avslutning på en fulländad dag. Kan man vara lyckligare?







2 kommentarer:

  1. Hade gärna varit med...:o)
    /annette

    SvaraRadera
  2. Vi kan väl göra ett re-enactment vid tillfälle?

    SvaraRadera