onsdag 18 augusti 2010

Stora falukorvsdagen

Vissa dagar finns det ett tydligt tema i mathållningen. Häromdagen var temat falukorv. Handen på hjärtat: en falukorvsdag då och då är något av det bästa som finns.


Dagen började med en trevlig frukost: skivad falukorv på rågbröd med dijonsenap, majonnäs och inlagd gurka. Smörgåsen kompletterades med en mugg svart kaffe. Hela kostpyramiden finns sålunda representerad i denna rätt, och man får i sig all den viktiga näring man behöver för att orka möta dagens vedermödor med ett sjysst jävlar-anamma.


Frukost: falukorvsmacka

Lunchen bestod av stekt ägg och falukorv. En hemgjord remoulad och ett stänk ketchup stärker näringsinnehållet. Gott är det också. Och lättlagat. Och för oss som tänker på baddräktsäsongen är det bra med få kolhydrater.

Lunch: Stekt falukorv med ägg

Dagen avslutades på ett värdigt sätt, med den kungligt smakliga rätten stekt falukorv med gammaldags idealmakaroner. Ketchup och en kall öl beledsagade smakerna till fulländning. Det var sann, ren njutning.

Korven ligger och smarrar till sig i pannan.


Middag: Stekt falukorv med makaroner

En i sanning storslagen dag. En falukorvsdag.


Se även: dn.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar